Hur går det till?

För att springa kvantumserien måste du anmäla dig. Detta kan du göra på två sätt; antingen före första deltävlingen här på hemsidan eller på plats första gången du springer. Vi ser gärna att du anmäler dig här på internet, då det sparar tid och kortar av köerna för betalning och utlämning av nummerlapp betydligt. Dessutom minskar risken för fel och anmälningsavgiften är lägre än om man anmäler sig på plats. Mer om anmälningsavgifter finns under information i menyn.

Nummerlapp hämtas, innan din första deltävlingsstart, ut i annexet bakom Dammekärr. Samma nummerlapp använder du sen under alla 6 deltävlingar.
Om du tappar bort/glömmer din nummerlapp, går det mot en viss kostnad köpa en ny .
OBS! Försök att vara ute i god tid till första deltävlingen, då det alltid tar lite längre tid! Betalning görs vid första tillfället och du kan då välja att betala för en eller samtliga deltävlingar.

När nummerlappen är hämtad ska du ta reda på vilken starttid som gäller för din klass. Det finns tre starttillfällen; 18:45, 18:50 samt 19:05. De yngre startar först, medan de som springer längre startar sist.

För att din måltid ska bli korrekt, är det viktigt att du håller dig i fållan och inte går förbi den tävlande som står framför dig. På så vis finns det gott om tid att skriva ner ordningen på nummerlapparna.

Efter målgång finns servering att tillgå utomhus. Resultaten läggs ut på internet så fort de registrerats. Du kan alltså se ditt resultat direkt när du kommer hem. Resultatet kommer även att anslås i klubbstugan.